Ceo radio program (0-24h) za jedan minimalac mesečno

Plejliste muzike + potpuno novi džinglovi i špice + kompletan format + poslovni model


Poslovni model koji daje rezultate

Primenite formule i strategije koje su se pokazale uspešnima

Rezultati primetni odmah

Slušaoci će razliku u onome što slušaju primetiti istog dana

Detaljna strategija prodaje

Cenovnik, ponude, pristup klijentu i opcioni trening prodajnog osoblja

Pristupačna cena usluge

Mesečno plaćanje u iznosu bruto minimalne zarade u vašoj državi (*)

Ostvariti stabilan profit od radijske delatnosti je izazov koji iz godine u godinu postaje sve teži.

Na našoj stanici, potrošili smo beskrajno mnogo vremena u eksperimentima i istraživanjima, pokušavajući da dođemo do savršenog broja aktivnih numera u fonoteci, i ispravne procene da li je bolje da se voditelj u svojoj smeni oglasi tri ili četiri puta u određenom vremenskom periodu. Bio je to dugačak i mukotrpan proces, ali - vredelo je. U jednom trenutku smo došli do optimalnog odnosa muzike, priče i reklama koji radio stanici obezbeđuje stabilne prihode, bez oslanjanja na projekte, donacije ili subvencije. 

Sve ovo je, međutim, bio samo jedan u nizu izazova. Kao mala stanica, na kojoj je svaki klijent značajan, izgubili smo nekoliko važnih oglašivača pre nego što smo naučili kako da planiramo dovoljno unapred, prateći potrebe oglašivača blagovremenim i prihvatljivim ponudama da nastave oglašavanje. U tom procesu, stigli smo čak i do toga da razvijemo sopstveni softver za planiranje reklamnih blokova, da bismo, između ostalog, smanjili mogućnost da se reklame konkurenata nađu jedna pored druge. 

Kao vlasnik radio stanice, svesni ste toga da naporan rad ne prestaje nikada, i da je radio svakog dana izložen sve oštrijem pritisku novih medijskih platformi. Dodatni problem, verovatno najveći sa kojim se svi suočavamo, je nedostatak kvalitetnih kreativaca koji su otišli u svet. Ako niste sigurni u kom pravcu bi trebalo da nastavite, a naročito ako se vrtite u krug jer u svom gradu nemate koga da zaposlite, imamo rešenje koje vašu stanicu može da stabilizuje na dva važna polja: slušanost i prihodi. Poslovni model je primenjen na malom i siromašnom tržištu. Baziran je na principu "work smarter, not harder". Radio u poslednje dve decenije ne može da računa na astronomske prihode, ali oni do kojih možemo da dođemo su stabilni, i omogućavaju predvidivo i samoodrživo poslovanje. Ovu formulu možete primeniti i na svojoj stanici. Rezultati u zvuku, muzici i programskoj ponudi su primetni odmah, a za njima vrlo brzo stiže i povećanje prihoda.

Mnogo pitanja i nedoumica u vezi sa ovom temom je nešto na šta smo navikli, i potpuno smo spremni da na njih odgovorimo transparentno, jasno i bez ikakvih obaveza. Vaše je samo da se javite.

Kako sve ovo funkcioniše

"Renoviraćete", uz našu podršku, svoju stanicu kao što biste renovirali kuću. Nakon toga, tehnička realizacija programa je naš, a voditelji i prodaja vaš deo posla

Analiza i strategija

Zajedno ćemo analizirati vašu stanicu, osoblje, tržište i potencijale, prodiskutovati o svim opcijama koje su vam na raspolaganju, i predložiti pravac kojim biste mogli da nastavite. 

Pripreme i "renoviranje"

Pripremićemo vašu stanicu za "renoviranje". Ovaj korak uključuje izradu novog audio identiteta, korekcije fonoteke i muzičkog formata, reinstalaciju softvera i trening osoblja.

Podrška na daljinu

Pored usluge muzički urednik na daljinu, pomoći ćemo vam i da održavate program u funkciji, i izborite se sa svim vrstama izazova (koji će se svakako pojaviti).

Kontaktirajte nas za više informacija.
(*) Ponuda važi za radio stanice koje program emituju na jednoj frekvenciji, i čija zona pokrivanja ne obuhvata glavni grad države, niti prelazi ukupan broj 300.000 potencijalnih slušalaca.