Muzički urednik na daljinu

Slušaoci očekuju savršenu plejlistu, i ne zanima ih previše to što ne možete da pronađete muzičkog urednika sa specifičnom kombinacijom znanja, veština, talenta i iskustva. Ako im muzika ne odgovara, otići će, da se nikada ne vrate. Hajde da ovaj problem rešimo tako da svi budu zadovoljni.


Sveobuhvatna ponuda

Sve je uključeno u cenu: analize, konsultacije, usluga i softver

Prilagođena plejlista

Uprošćeno: više Gibonnija ako ste iz Dalmacije, više Merlina u Bosni

Problem rešen trajno

Ostavlja vam dovoljno vremena da se posvetite ostalim obavezama

Usluga živog čoveka

Iza plejlista stoji muzički urednik sa višedecenijskim iskustvom

U današnjim tržišnim uslovima, sa 9 od 10 slušalaca koji radio stanicu biraju na osnovu muzike, plejlista generisana metodom izvlačenja iz šešira od 10 ili 20 hiljada numera na hard disku, vodi direktno u slepu ulicu iz koje povratka nema. Nekad adavno, vaš glavni konkurent je bila stanica iz susednog kvarta. Danas, na vaš radijski biznis nemilosrdno su se okomile najveći igrači na svetu, recimo - Apple, YouTube, Spotify, Deezer i drugi.

Svi znamo da muziku na radiju danas bira softver (osim u sve ređim izuzetnim slučajevima). Međutim, pre nego što kliknete na dugme "Kreiraj", prethodno vas očekuje donošenje čitavog niza važnih odluka, od kojih će zavisiti kompletan zvuk vaše stanice, i (indirektno) vaše kompletno poslovanje. Za početak, morate da izaberete nekoliko stotina naslova od nekoliko miliona pesama, vagajući šta će vaši slušaoci zapravo najviše voleti da slušaju. Nakon toga, biće potrebno da pažljivo podesite parametre u softveru (jer - samo jedan pogrešan parametar može potpuno da vam promeni zvučnu sliku stanice). Za sve ovo, osim dobrog softvera, treba vam i živi čovek sa veoma specifičnom kombinacijom talenta, veštine, znanja i iskustva, i odgovarajućom platom. Stanice na velikim tržištima su u prednosti, jer im budžet dozvoljava da plate i detaljna istraživanja muzike u ciljnoj grupi, i najboljeg muzičkog urednika koga uspeju da pronađu (ni ovo nije bez izazova, jer isti taj muzički urednik će neuporedivo više zaraditi kao DJ na kruzeru, ili mašinovođa u Nemačkoj). Stanice na malim tržištima nemaju ni približno isti budžet, pa najčešće napune hard disk svim i svačim, podese softver da muziku bira nasumičnim izborom, i ubeđuju i sebe i klijente da je to potpuno u redu, i da slušaoci žele da slušaju baš takvu kombinaciju ničega.

Slušaoci, sa druge strane, imaju sve niži prag tolerancije, jer za mesečnu pretplatu u simboličnom iznosu mogu da dobiju pristup svemu što je savremena industrija muzike ikada objavila. OK, reći ćete, ni naša fonoteka sa 500 ili 600 hiljada numera nije za potceniti, ne moramo da ponovimo istu pesmu nekoliko meseci, nudimo isto što mogu da čuju i tamo. E, pa, nije isto: "tamo" mogu da kliknu i preskoče pesmu, i algoritam će ubrzo "naučiti" šta preskaču a šta ne, i prilagoditi im listu. Ako slušaju radio, morali bi da istrpe ono što im se ne dopada. Ako ipak nastave da slušaju radio, neće tolerisati više od dve-tri ispodprosečne pesme u nizu pre nego što promene stanicu (ili pokrenu YouTube), što vas izlaže kontinuiranom pritisku da nudite pravu muziku u pravom trenutku. Ulozi su veoma visoki: dovoljno je samo desetak pogrešno odabranih numera u bazi od 700 pesama, da vašu stanicu neprimetno skrene u sivilo proseka, iz koga je izvlačenje veoma teško. 

Sve ove probleme možete trajno da rešite korišćenjem naše usluge muzičkog urednika na daljinu. Ova usluga podrazumeva da se u potpunosti pobrinemo da vaš računar dobija detaljne plejliste za svih 7 dana u nedelji / 365 dana u godini, uz automatsko prilagođavanje muzike u slučaju proglašenog dana žalosti ili vanrednih izmena programske šeme. Za izradu plejlista, koristimo softversko rešenje koje smo sami razvili (jednog dana ćemo ga verovatno objaviti kao komercijalno dostupan softver, kao što smo to uradili sa softverom za reklame koji se sada koristi u preko 35 zemalja), a kompletnim procesom komanduje muzički urednik sa višedecenijskim iskustvom. Da bismo utvrdili šta bi ljudi u vašem kraju voleli da slušaju, koristimo (između ostalog) i podatke koje prikuplja naš sistem za praćenje emitovanih numera na radio stanicama širom sveta. Analizom prikupljenih podataka, možemo brzo i lako da proračunamo kako bi trebalo da zvuči plejlista za stanicu u vašem gradu, regiji ili državi. Bez obzira da li ste stanica sa nacionalnom pokrivenošću ili mali, lokalni radio, imamo rešenje za vas. Ponudite slušaocima najbolji mogući izbor muzike. To je jedini način da opstane i vaša stanica, i radio kao industrija. Kontaktirajte nas već danas, da bez ikakvih obaveza porazgovaramo o svim detaljima koji Vas zanimaju.

VAŽNO: U cenu usluge uračunata je cena softvera koji koristimo za izradu plejlista. 
 

Naša ponuda

Usluga izbora muzike za vašu stanicu, u tri kategorije

Aircheck i analiza

Periodično analiziramo vašu plejlistu, poredimo je sa konkurentskim stanicama iz vaše regije ili države, i dostavljamo vam detaljnu analizu sa primedbama, sugestijama i preporukama za korekcije. Mesečne ili dvonedeljne konsultacije su uračunate u cenu.

Plejliste muzike

Naš muzički urednik kreira plejliste za 24 sata / 7 dana u nedelji za vaš u stanicu. U softveru za emitovanje, na ove liste dodajete blokove reklama i ostale programske elemente, i sa tako pripremljenim programom odmah odskačete od konkurencije. 

Plejliste celog programa

Recite šta želite da emitujete, i pored plejlista muzike, isporučićemo vam i detaljno podešene plejliste za ceo program (sa ili bez voditelja, uživo ili sa snimljenim najavama). Brinemo o svim detaljima, uključujući i izradu i slanje plejlista za SOKOJ/OFPS/ZAMP/AMUS.

Želite da popričamo o detaljima? Kontaktirajte nas već danas.