AdMaster - izgled programa

Moćan, ali veoma jednostavan. Radi paralelno sa vašim postojećim softverom za emitovanje.

Nikakva obuka nije potrebna. Svako iz vaše stanice će moći da se snađe već prilikom prvog susreta sa AdMasterom. Ako je potrebno, možemo da se dogovorimo o dodavanju jezičkog okruženja na hrvatskom, bosanskom, crnogorskom, makedonskom, ili bilo kom drugom jeziku.

Bez obzira da li koristite Winamp, Jazler, Zara Studio, mAirList, Radio DJ ili neki drugi softver za emitovanje programa, AdMaster će kreirati plejliste reklama koje će vaš softver moći da pročita i uveze na glavnu plejlistu. Postoji i opcija da sami konfigurišete strukturu plejlista, tako da ona odgovara zahtevima vašeg softvera.

Istu instalaciju AdMastera možete da koristite da biste upravljali reklamnim blokovima na jednoj, ili (uz kupovinu dodatnih licenci) na koliko god želite radio stanica, sve to sa jednog računara. Teško da ćete bilo gde pronaći bolju ponudu specijalizovanog softvera za upravljanje reklamnim blokovima na više radio stanica istovremeno.

Ako ste vlasnik više stanica, ili ako emitujete na frekvencijama koje pokrivaju različite zone pokrivanja, zašto da ne zaradite više novca tako što ćete određene reklame emitovati samo na jednom području? AdMaster omogućava da ograničite trajanje određenih blokova reklama, ili da ih dopunite posebno odabranim sadržajima do određenog trajanja, da biste program na svojim stanicama (ili frekvencijama) mogli da održite u sinhronizaciji. Proverite da li vaš softver za emitovanje programa podržava ovu mogućnost, i javite se ako su vam potrebne dodatne informacije.

U zavisnosti od zahteva klijenta, možete ili pokrenuti kampanju za minut, po principu 5-6 puta dnevno tokom 30-60 ili neograničeno dana (i popiti kafu dok AdMaster samostalno pravi sve potrebne proračune), ili, ako je potrebno da sve držite pod najčvršćom kontrolom, samostalno birati jedno po jedno emitovanje tokom cele kampanje.

Okruženje u kome se kampanje pripremaju po rasporedu dobijenom od agencije izgledaju identično kao i tabele koje dobijate od domaćih reklamnih agencija. Unos je brz i jednostavan.

Svaka kampanja može da obuhvati beskonačan broj spotova, i možete je aktivirati tako da traje sve dok je neko ručno ne zaustavi. Ništa nije uklesano u kamen: u svakom trenutku možete zameniti spot, satnicu ili bilo koji drugi parametar.

Kada god je moguće, AdMaster će spotove konkurentskih delatnosti razdvajati na što veću distancu. Fordove i Fiatove reklame će biti emitovane zaredom samo ako nema ničeg drugog da ih razdvoji, ali to je samo vrh ledenog brega. Ispod “haube”, moći ćete da idete čak i dotle da podesite da spot trgovačkog centra koji u nagradnoj igri poklanja Mazdin automobil, bude razdvajan od Fordovih i Fiatovih reklama.

Formule za pravljenje rasporeda reklamnih blokova svoj posao rade najbolje što umeju, ali u svakom trenutku možete izmeniti finalni raspored koji je napravljen automatski.

Zapravo, ovo je mnogo više od obične selekcije koliko blokova reklama u satu želite. Možete odrediti posebne blokove za politički marketing, posebne za promocije radija, posebne za sponzorske spotove. Važno je znati i da svakom reklamnom bloku možete da dodelite posebne jinglove (na početku i kraju svakog bloka).

Samo recite šta vam treba, i AdMaster će napraviti raspored:

  • Osnovni dnevni rasporedi (npr. 3 emitovanja od 5 do 9, i još 6 emitovanja od 10 do 19 časova);
  • Napredni dnevni rasporedi (npr. 2 emitovanja spota A od 5 do 9 ujutro ponedeljkom, 4 emitovanja drugim danima od 9 do 15 + još 5 emitovanja nasumično odabranog spota od 15 do 22 časa)
  • Početak i kraj kampanje u određenom satu
  • Slučajan, ili precizno utvrđen izbor spotova u kampanji
  • Izbor dana u sedmici: npr. preskočite ponedeljak ako restoran tog dana ne dostavlja hranu;
  • Specijalno pozicioniranje (uvek prvi, ili uvek poslednji u svom bloku)
  • Kampanja u bilo kom, ili u precizno određenom reklamnom bloku u satu
  • …i tako dalje.

Ako preuzimate emisiju uživo preko internet striminga, ne želite da se, zbog vašeg kraćeg reklamnog bloka, prerano vratite u prenos, i emitujete tuđe reklame.

Radijski smo ljudi, i pouzdan i kvalitetan softver za reklamne blokove nam potreban isto koliko i vama. Sve dok je vaša licenca aktivna, imate besplatan pristup svim novim verzijama programa, koje između ostalog uključuju i nove funkcije uvedene na zahtev radio stanica – korisnika.

Preuzmite i instalirajte besplatnu probnu verziju!